Συνταγές για ζυμαρικά.

Μπορείτε να βρείτε πολυάριθμες συνταγές για μαγείρεμα ζυμαρικών τόσο στο internet, όσο και σε βιβλία και περιοδικά. Εδώ θα αναφέρουμε μερικές κλασικές συνταγές, που μπορούν να γίνουν γρήγορα και να σας δώσουν υπέροχα εύγευστα πιάτα χωρίς πολύ κόπο.

Στόχος μας είναι να πετύχετε εύγεστα και φινετσάτα πιάτα που ταιριάζουν και δένουν με την εκάστοτε περίσταση και μπορούν να γίνουν με ελάχιστο κόπο και πολύ κέφι. Γι' αυτό και οι συνταγές που σας προτείνουμε βασίζονται σε απλά καθημερινά υλικά και δεν απαιτούν ιδιαίτερες γνώσεις μαγειρικής ή σπάνια συστατικά. Το μόνο που έχετε να κάνετε για να δώσετε έναν προσωπικό τόνο στα πιάτα, είναι να βάλετε το μεράκι σας και ενδεχομένως την έμπνευσή σας.

πιατα ζυμαρικων

Για το σωστό μαγείρεμα των ζυμαρικών σας δίνουμε και μια σειρά από μικρά μυστικά, που θα σας βοηθήσουν να έχετε απολαυστικά πιάτα με λιγότερο κόπο.

  • Τα ζυμαρικά είναι καλό να να βράζουν σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα με μπόλικο νερό. Υπολογίστε 1 λίτρο νερού για κάθε 100 γρ. ζυμαρικών.
  • Στο νερό που βράζει προσθέστε λίγο αλάτι και μία κουταλιά ελαιόλαδο. Το ελαιόλαδο βοηθά τα ζυμαρικά να μην κολλάνε μεταξύ τους.
  • Τα ζυμαρικά δεν αλατίζονται αφού βράσουν. Οπότε ρυθμίστε ανάλογα με τα γούστα σας το αλάτι που θα ρίξετε στο νερό της κατσαρόλας.
  • Τα ζυμαρικά πρέπει να μπαίνουν στο νερό της κατσαρόλας μόνο όταν αυτό αρχίσει να βράζει, και μάλιστα στο κέντρο της κατσαρόλας.
  • Αφότου ρίξετε τα ζυμαρικά σας στο νερό που βράζει, ανακατέψτε τα για να μην κολλήσουν. Ανακατεύετε συχνά κατά τη διάρκεια του βρασμού.
  • Θυμηθείτε να μη σκεπάζετε με καπάκι την κατσαρόλα στην οποία βράζετε τα μακαρόνια σας.
  • Ακολουθήστε το χρόνο βρασμού των ζυμαρικών που προτείνεται στο πακέτο τους. Τα "al dente" ζυμαρικά είναι νοστιμότερα και πιο εύπεπτα.

συνταγες για μακαρονια